вторник, 5 февруари 2013 г.

Очаква се печалбите на HTC да спаднат със 17%

HTC
 Спомняте ли си HTC, компанията която произвежда смартфони, които работят с Android и Windows Phone? Компанията обяви, че приходите за първото тримесечие може да спаднат с 17% спрямо предходното. Това означава, че компанията ще бъде със същия размер, какъвто е бил през 2010 година. Тогава HTC стартираше като един от водещите производители на телефони.
 Тогава Samsung вече беше завзел пазара с няколко андроид телефона като Samsung Galaxy S III и Galaxy Note II. Разбира се и конкуренцията на американския пазар в лицето на Apple не помага в случая на HTC.
 Какво трябва да направи един производител на телефони, когато прави първите си опити? Да се съсредоточи върху развиващите се пазари! Главният директор на HTC Чанг Чиа-Лин е казал на инвеститорите в Китай, че ще направи телефони, които ще струват много по-евтино от сегашните. В момента в Китай най-евтиния смартфон струва 1999 юана(около 320 долара). Но плановете на HTC са тази цена да стане 2-пъти по-ниска.
 Въпреки, че HTC се стреми да направи по-евтини телефони, това не означава, че компанията се е отказала да играе с големите момчета. На 19-ти февруари компанията ще даде пресконференция в Лондон и Ню Йорк, на която ще представят новия андроид телефон HTC M7. Не е потвърдено, но се предполага, че смартфона ще работи с Андроид 4.1 и ще разполага с  13-мегапикселова камера, 1.7 GHx четириядрен Qualcomm процесор, 2GB оперативна памет и 32GB на съхранение на борда.

0 коментара:

Публикуване на коментар