събота, 2 февруари 2013 г.

Lenovo продължава да увеличава продажбите на своите компютри

Lenovo pc
 Lenovo продължава да увеличава продажбите на персоналните компютри(PC), докато в световен мащаб те намаляват. Това е така, защото популярността на мобилните продукти рязко скочи. Но това изглежда не пречи на Lenovo да продават своите продукти. Докладите показват, че през втората половина на 2012 година, компютърния гигант Lenovo е продал хардуер на цена 9,4 милиарда долара. От тези доходи, компанията ще задържи 200 милиона долара чиста печалба. Това е значителен ръст, особено след като компютърната индустрия се бори със слабото търсене.
 Въпреки че Lenovo прибра милиарди от продажбите на персонални компютри, световните доставки на персонални компютри в последното тримесечие на 2012 година са намалели с 6,4%, в сравнение със същия период през 2011 година. За гигантът Lenovo, обаче, се наблюдава ръст от 8,2% в доставките на компютри. Докато конкурентни компании като HP отбелязват спад с 0,6% и Dell с 21%.
 Всички свързват Lenovo с персоналните компютри, но те имат силно присъствие и в сферата на смартфоните. Те са вторият най-голям производител на смартфони в Китай. В последно време компанията полага много усилия да навлезе в пазари като Русия, Индонезия, Филипините и Виетнам, където водещи са Apple и Samsung.

0 коментара:

Публикуване на коментар