понеделник, 4 февруари 2013 г.

Съвети за защита на вашия смартфон и таблет

 Не е достатъчно да стискате палци и да се надявате, че нищо лошо няма да сполети вашия таблет или смартфон. Това е като да поемеш на пътуване с кола и да нямаш резервна гума. Повечето хора оставят това на случайността и вярват, че това няма да се случи на тях. Ето и няколко полезни идеи и съвети за предпазването на вашето мобилно устройство.

Бъдете наясно какво купувате

Кожен калъф
 Не вярвайте на приказките на продавачите. Те винаги ще Ви кажат това, което искате. Ако сте отделили определена сума за закупуването на смартфон или таблет обърнете внимание на вашите приоритети(батерия, дисплей...). Не обръщайте голямо внимание на визията и марката на мобилното устройство, защото е по-добре да сте с по-слаб и добре работещ таблет/смартфон, от колкото лъскав и счупен таблет на известна марка.
 Направете проучване на материала и изработката на стъклото на устройството. Повечето са изградени от укрепено, закалено стъкло, което е за предпочитане. Те ще ви свършат много по-добра работа от таблет или смартфон, които е обвит от лесно напукваема пластмаса или крехко стъкло. По-добре е да закупите малко по-скъпо устройство, което да остане здраво дълго време.

Ето и една интересна статистика на инцидентите със смартфони и таблети.
  1. Изпускане от ръката(30%)
  2. Изпускане в течност(18%)
  3. Изпускане от скута(13%)
  4. Бутнат от масата(11%)
  5. Залят с течност(9%)

Направете своя екран по-устойчив на удари

 Може би мислите, че тънък слой защитно покритие няма да предпази вашия смартфон или таблет от падане, но много грешите. Предпазните покрития за екрана не са създадени, само за да предпазват от драскотини, но и за да предпазват мобилното устройството при падане. Това е многократно доказано от специалисти в тази сфера като Арон Купър.
 Една интересна статистика показва, че само 6% от притежателите на смартфони и таблети са поставили предпазни покрития на своето устройство, а 11% ги употребяват със счупен екран.

Направете следващата стъпка-закупуване на защитен калъф

Калъф тип ръкав
 В днешно време ще намерите голямо разнообразие от калъфи за таблети и смартфони. Те са толкова много на пазара, че може да срещнете затруднения при избирането на правилния. Обърнете внимание какво точно купувате(въпреки, че каквото и да изберете ще е по-добре от нищо), защото колкото и пари да похарчите за  водоустойчив и удароустойчив калъф. Каквото и да изберете, никога не е сигурно какво ще се случи и никой не може да ви гарантира, че вашето мобилно устройство ще остане здраво.

0 коментара:

Публикуване на коментар